Żywieniowi Odkrywcy na warsztatach Małego Rolnika
Połowa kwietnia to idealny czas na sadzenie warzyw, więc Żywieniowi Odkrywcy z klasy 2a i 1e wybrali się do gospodarstwa "Natura Wzywa", by zgłębić tajniki sztuki rolniczej.
Pogoda początkowo nas nie rozpieszczała, ale ciepła herbata z jabłkiem, chałka z domowym dżemem bez dodatku konserwantów wywołały uśmiech na twarzach Odkrywców.
W czasie warsztatów każdy miał okazję posadzić sadzonkę pomidorka koktajlowego, a także przygotować nasiona dyni i ogórków do rozsady na pola. Następnie Odkrywcy odkryli przepis na pyszne i zdrowe owsiane ciasteczka, które nie zdążyły nawet ostygnąć, a już były zjedzone przez małych smakoszy.
Dopełnieniem dnia był czas spędzony na świeżym powietrzu, gdzie zabawa przeplatała się z podziwianiem zwierząt gospodarskich oraz karmieniem cudnych królików. Takich dni powinno być jak najwięcej w dziecięcym czasie